AKTUELNO

Premijer Srbije čestitao je Dan Republike Srpske uz naglašavanje da ljubav prema Srpskoj ne znači mržnju prema Bošnjacima.

Premijer Aleksandar Vučić prisustvovao je danu obeležavanja nastanka Republike Srpske i ponovio svoju podršku toj republici i narodu koji živi u njoj.

-Došli smo da pružimo podršku Srpskoj i time se ponosimo onoliko koliko i svi građani Srbije. To niko ne može da nam zabrani, niko ne sme da podiže barijere između nas i da nas svađa. Građani Republike Srpske nisu usamljeni, Srbija je uvek tu, niko ne može ukinuti dekretima Srpsku jer ona dekretima nije ni stvarana, već je stvorio narod koji ovde živi - naglasio je Vučić.

On je dodao da su svi narodi na ovim prostorima sudbinski vezani, da su živeli zajedno do sada i da moraju tako nastaviti.

Citirajući Ruperta Mardoka Vučić je istakao da više nije bitno ko je veliki, a ko mali, već da će u budućnosti brzi pobeđivati spore, te stoga moramo brzo da pratimo korak sa svetom.

Premijer je naglasio da na ovim prostorima nisu potrebne mržnja i svađe, već mir.

-Potrebni su nam Andrići, Selimovići, Tesle i Pupini. Ljubav prema Republici Srpskoj ne znači mržnju prema Bosni i Hercegovini, već upravo suprotno - zaključio je Vučić.

Autor: S. Antonić

'