AKTUELNO

Do nedelje uveče je zabranjena bilo kakva izborna propaganda, održavanje javnih skupova i iznošenje rezultata na izborima.

Predsednički kandidati imali su do juče vremena da završe kampanju, budući da je upravo počela predizborna tišina.

Predizborna tišina, tokom koje je zabranjena bilo kakva izborna propaganda, održavanje javnih skupova i iznošenje rezultata na izborima, trajaće praktično do zatvaranja biračkih mesta 2. aprila u 20 sati.

U trci za šefa države je 11 kandidata, a biračka mesta u Srbiji biće otvorena u nedelju, 2. aprila od sedam do 20 sati.

Glasaće se na 8.523 biračka mesta, od toga 8.224 u opštinama, odnosno gradovima, i 29 biračkih mesta unutar zavoda za izvršenje zavodskih sankcija. Na izborima za predsednika Srbije glasaće se na 90 biračkih mesta na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija. U inostranstvu će biti otvoreno 53 biračkih mesta u 32 zemlje. Srpski državljani u Velikoj Britaniji, Kanadi i SAD glasaće na izborima za predsednika Srbije dan ranije, i to 1. aprila, a glasanje će biti obavljeno od 7 do 20 časova po lokalnom vremenu.

Na izborima za predsednika Srbije glasaće se u Austriji, Belgiji, BiH, Grčkoj, Italiji, Južnoafričkoj Republici, Kataru, Kini, Libanu, Makedoniji, Malti, Mađarskoj, Nemačkoj, Norveškoj, Poljskoj, Rumuniji, Rusiji, Slovačkoj, Sloveniji, Turskoj, UAE, Finskoj, Francuskoj, Holandiji Hrvatskoj, Crnoj Gori, Češkoj, Švajcarskoj i Švedskoj, i to 2. aprila od 7 do 20 sati po lokalnom vremenu.

Rezultati glasanja na biračkim mestima u inostranstvu ne smeju se javno saopštiti, niti isticati na biračkom mestu pre završetka glasanja u Srbiji.

#Predizborna tišina

#Predsednički izbori

#Srbija

'