AKTUELNO

Uskoro ćemo imati deo Srbijagasa koji će se baviti transportom.

Ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić smatra da je tržište gasa Srbije već otvoreno i da na njemu mogu da učestvuju svi koji ponude dovoljne količine i dobru cenu.

Odgovarajući na pitanja novinara da li ulazak Ssel gasa može da ugrozi odnose sa Rusijom, Antić je prilikom obilaska podžemnog skladišta gasa u Banatskom dvoru istakao da se ne radi o političkoj temi, već da je snabdevanje energentima tržišna utakmica.

Antić je ukazao da ćemo imati uskoro deo Srbijagasa koji će se baviti transportom gasa, te će biti moguće zakupiti kapacitete.

Takođe je podsetio da veliki potrošači imaju obavezu da raspišu tender za nabavku gasa i da može da se prijavi svako ko može da ponudi dovoljne količine gasa.

- Već sada imamo uslove koje omogućavaju svima da učestvuju na tržištu gasa i tenderima za nabavku gasa. Ako izađe sa dobrom cenom svako može da učestvuje i pobedi Srbijagas - poručio je ministar.

Antić je istakao da je otvoren tender za snabdevanje beogradskih elektrana, na koji može da se javi svaki trgovac i preduzeće koje se bavi gasom i konkuriše sa količinama i dobrom cenom, a radi se o značajnom poslu, jer je reč o 300 miliona kubnih metara na godišnjem nivou.

Autor: D. Joavnović

'