AKTUELNO

Ministarstvo nadležno samo za rušenje bespravnih objekata u parkovima prirode.

- Tokom decembra, timovi Ministarstva obišli su gotovo sve lokalne samouprave, bilo je potrebe za dodatnim objašnjenjima, i mislim da možemo u prvom kvartalu očekivati veliki broj ljudi koji će ozakoniti nelegelano izgrađene objekte i mislim da tu neće biti problema - kazala je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović novinarima u Beogradu.

Ona je dodala da građani praktično mogu da sačekaju da ih lokalna samouprava pozove ili da dođe inspekcija, a da je lokalna samouprava ta koja će da ih ozakoni, a država popiše u katastar.

Upitana kada će biti srušene Nikolićeve vikendice, ministarka je rekla da je minisarstvo nadležno samo za rušenje objekata u parkovima prirode, a da je ostalo u nadležnosti lokalnih samouprava.

Mihajlović je navela da su lokalne samouprave dobile zadatak da naprave plan i da ga dostave Ministarstvu, kao i da u svojim budžetima izdvoje novac za to.

- Ovo je godina u kojoj će se to dešavati. Negde će ići ranije, negde kasnije, ali će svako od njih to realizovati - rekla je Mihajlović i dodala da će Ministarstvo moći da naloži rušenje samo bespravno izgrađenih objekata koji se nalaze u parkovima prirode.

U Srbiji ima oko 1, 4 miliona bespravno izgrađenih objekata.

Autor: G.N.

'