AKTUELNO

Zbog radova na Trgu republike od jutros je na snazi novi režim saobraćaja za motorna vozila, koji će trajati do petka, 27. septembra, kaže sekretar Beokoma Darko Glavaš.

Za motorni saobraćaj preko Trga republike prohodne su ulice Makedonska i Kolarčeva dvosmerno, dok dolazni saobraćaj iz smera Francuske ulice ide preko okretnice na Trgu republike kod Staklenca i dalje Ulicom braće Jugovića, zatim Makedonskom i Kolarčevom preko Trga.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Tokom novog režima saobraćaja linije javnog gradskog prevoza koji idu preko Trga - trolejbuske linije i autobus 31 okretaće se na Slaviji. Trg republike i Slaviju povezivaće nova linija 22A, koja će biti na snazi dok je izmenjen režim saobraćaja u toku - pojasnio je Glavaš za TV Pink.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Na taj način, kako kaže, mnogo brže i kvaltetnije biće izvedeni radovi na Trgu republike koji podrazumevaju "prilagođavanje saobraćajne površine za kretanje motocikala i bicikala."

Rok za završetak radova je između 35 i 40 dana.

- Gradska uprava obećala je našim sugrađanima da će tokom radova funkcionisati saobraćaj na Trgu republike - podsetio je Glavaš.

#Darko Glavaš

#Trg republike

'