AKTUELNO

Više od 70 privrednika iz Republike Srpske i Srbije, kao i predstavnici najznačajnijih institucija u regionu okupili su se danas na Poslovnom forumu koji su organizovali Pokrajinska vlada i Privredna komora Vojvodine, kao jednu od manifestacija "Sajma zavičaja".

Poslovni forum s Republikom Srpskom je, kako je saopštila Privredne komora Vojvodine, održan u cilju postizanja boljih poslovnih rezultata i višeg stepena saradnje.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je na skupu da je intenziviranje međusobne privredne saradnje istovremeno osnov za sve druge vidove saradnje Srbije i AP Vojvodine i Republike Srpske, a predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković je naglasio koliko je značajna podrška koju je Vlada Srbije pružila RS u proteklih nekoliko godina kroz investicije u infrastrukturne projekte.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević rekao je da će prisustvo velikog broja eminentnih privrednika kao i najviših predstavnika vlasti na Poslovnom forumu svakako doprineti da se ostvar najznačajniji ciljevi današnje manifestacije.

Kao ciljeve, naveo je unapređenje poslovne saradnje, povećanje robne razmene, jačanje proizvodnih kapaciteta prerađivačke industrije, otklanjanje barijera u poslovanju i daljem podsticaju zajedničkim nastupima kompanija iz Srbije i RS na trećim tržištima.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Kaže da je vojvođanskim privrednicima Republika Srpska jedno od najznačajnijih tržišta.

- Godinama unazad vrednost izvoza je mnogo veća i premašuje vrednost uvoza 3-4 puta. Iz saradnje se ostvaruje pozitivan saldo razmene uz visok procenat pokrivenosti uvoza izvozom - istakao je Vučurević.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Naglasio je da se, uz koordiniranu aktivnost privrednih komora, a naročito vlada, želi postići smanjenje eventualnih prepreka za protok roba, kao i davanje podsticaja aktivnostima kompanija kroz zajedničke nastupe.

#Igor Mirović

#Republika Srpska

'