AKTUELNO

Porodična svađa i verovatno ljubomora bile su uzrok velike porodične tragedije u Bačkoj. Muž je kantom benzina zapalio svoju suprugu i pokušao samoubistvo. Međutim to nije sve. Ni zabrana prilaska, ni prijava za nelegalno oružje, ni krivična prijava za nasilje u porodici - nisu spasili još tri života u Novom Sadu. Svi su stradali od "ruke najbližih".

Dve žene i jedan muškarac stradali su u još jednom slučaju porodičnog nasilja, a policija je saopštila da je reč o trostrukom ubistvu.

Svemu ovome nisu pomogle ni izjave političara samo pet dana ranije na obeležavanju Dana sećanja na žrtve nasilja. Nije pomogao ni usvojen zakon pre dve godine na ovu temu.

Poražavajući podaci!

Podaci kojima raspolaže Autonomni ženski centar a koje je objavio na svojoj Fejsbuk stranici su poražavajući! - Prošle godine je 30 žena ubijeno kao žrtve nasilja u porodici - Svaka treća žena u Srbiji bila je žrtva fizičkog nasilja - 63 odsto mladih u Srbiji smatra da je dobra žena ona koja posluša muža i kada se ne slaže sa njim

Ovo su neki slučajevi porodičnog nasilja koji su se dogodili od početka ove godine

15. april 2019. godine - Policija u Golupcu uhapsila je M. S. (31) iz okoline tog mesta zbog nasilja u porodici, jer je nožem pretio vanbračnoj supruzi.

7. mart 2019. godine - Policija je u Trsteniku uhapsila F.M. (26) zbog sumnje da je nožem nasrnuo na suprugu. Policija je saopštila da je F.M. osumnjičen da je nakon kraće rasprave nožem nasrnuo na nevenčanu suprugu, staru 20 godina, kao i da je tada lakše povredio svoju sestru koja je htela da ga spreči. On je uhapšen zbog nasilja u porodici i po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Trsteniku određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Foto: Burst

23. januar 2019. godine - U Knjaževcu je uhapšen V.S. (30) zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici, objavilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. On je uhapšen po nalogu javnog tužioca, jer je u porodičnoj kući posle verbalnog soba sa ukućanima fizički napao oca, a potom gurnuo i pretio sestri. Uz krivičnu prijavu biće priveden na saslušanje kod osnovnog javnog tužioca.

#Nasilje

'