separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

KAPETAN SRPSKE AVIJACIJE NENAD ISAKOVIĆ ZA PINK: Potrebno je pet godina da pilot dođe do saobraćajnog nivoa, a deset da se oseća komforno na radnom mestu (VIDEO)


Nenad Isaković, kapetan srpske avijacije, višestruko nagrađivani sportski pilot, izjavio je da se najbolje oseća u avionu, kao i da obuke za pilote traju dugo.


- Ja se najbolje osećam kada sam u avionu, tada ne mogu da zvone mobilni telefoni, nema ko da te maltretira, znaš da si svoj na svome. Dugo traju obuke, momci i devojke krenu sa obukom već sa 19, 20 godina, dok dođu do saobraćajnog nivoa prođe pet godina – naveo je Isaković.

Kako dodaje, obuke su detaljne i dugo traju, a pilot je posle deset godina komforan na svom random mestu.

Isaković je rekao da je njegov prvi let bio u jedrlici, koja nema motor i u kojoj ste kao čovek-ptica.

Autor: TvPink Printscreen

- Tu je fantastičan osećaj, konačno ste sami. Konačno nema onog iza da vam drži predavanje šta niste uradili kako treba – kaže Isaković.

On je instruktor na Boingu 777, Boingu 737 i Boingu 787 i trenutno sarađuje sa 18 različitih kompanija. 

- Ovo je vrhunac moje karijere i zato se polako vraćam instruktorskom poslu. Ja sam do sada imao dobru karijeru i ne bih voleo da na kraju nešto pogrešim – rekao je Isaković.

Povodom skorašnjih avionskih nesreća Isaković kaže da se one dešavaju kada se primene neke nove tehnologije.

Autor: TvPink Printscreen

- Već 30 godina letim avonima Boing i sigurno znam da kada Boing objavi rezultate i lansira avion, da je taj avion dobar i bezbedan i da dosta ima rezerve od onog šta taj avion može da uradi. Nažalost, kada dođu neke nove tehnologije, dešavaju se ovakve stvari. Najvažnije je šta će struka da nauči od toga – kaže Isaković.

Više o ovoj temi saznajte u videu koji sledi:

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti