separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Martinović: Jeremić posredovao u prljavim poslovima Patrika Hoa! Nadam se da takav čovek nikada više neće predstavljati Srbiju!


Šef poslaničke grupe SNS navodi da je vest o suđenju bivšem ministru policije Hong Konga važna za građane Srbije, jer je ovaj slučaj usko povezan sa liderom Narodne stranke Vukom Jeremićem.


Bivši ministar policije Hong Konga Patrik Ho proglašen je danas krivim po sedam od osam tačaka optužnice za pranje novca. Na ovom suđenju svedok je bio i Vuk Jeremić, bliski Hoov saradnik. 

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović kaže da je maksimalna kazna za svaku tačku otpužnice iznosi od dve do 20 godina zatvora, a izricanje presude je zakazano za 15. mart 2019.godine.

- Pročitaću deo onoga što je rekao sudija Džefri Berman vezano za Patrika Hoa. Patrik Ho je sada osuđen za isplaćivanje nekoliko miliona dolara mita stranim liderima Čadu i Ugandi kao deo njegovog plana da obezbedi nefer poslovnu prednost za jednu energetsku kompaniju vrednu više milijardi dolara - rekao je Martinović.

Njegovi uporni napori da korumpira strane lidere, kako kaže, nisu bili obični poslovi već krivična dela koja su za cilj imala da podriju ravnopravnost na međunarodnim tržištama.

Vest je, prema oceni Martinovića, važna za garđane Srbije, jer je Jeremić bio posrednik između Patrika Hoa i njegovih poslovnih partnera iz Čada, Ugande i drugih svetskih zemalja dok je bio predsedavajući Generalne skupštine UN.

- Nadam se da takav čovek više nikada neće predstavljati Srbiju na bilo kom Međunarodnom forumu - rekao je Martinović.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti