separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

POTPISAN UGOVOR: U decembu počinje izgradnja najviše zgrade u Srbiji i simbola prestonice - KULE BEOGRAD


Predstavnici kompanija "Belgrade Waterfront" i "Pizzarotti" potpisali su ugovor o izvođenju glavnih radova na Kuli Beograd, najvišoj zgradi u Srbiji i budućem simbolu prestonice, navodi se u današnjem saopštenju preduzeća "Beograd na vodi", a glavni radovi počinju u decembru.


Zgrada visoka 40 spratova predstavljaće centralni deo "Belgrade Waterfronta"a, a na poslednjem spratu nalaziće se i najviši vidikovac u Beogradu, "sa kojeg će se pružati neverovatan pogled na panoramu grada. Glavni radovi počeće tokom decembra", piše u saopštenju.

"Pizzarotti" je jedna od najznačajnijih italijanskih kompanija u građevinskom sektoru, koja, kako se navodi, postaje lider na međunarodnom tržištu kada su u pitanju veliki i kompleksni građevinski poduhvati, kao i veliki infrastrukturni projekti.

Među najznačajnijim projektima kompanije izdvajaju se Portonovi Resort Montenegro u Crnoj Gori, kao i neboderi Marriott AC Hotel, 1 Seaport i 45 Broad Street u Njujorku, SAD.

- Projekti poput ovih, slične veličine i kompleksnosti kao i Kula Beograd - između ostalog, u SAD, Australiji i Monaku - svojevrsna su preporuka kompanije 'Pizzarotti', zahvaljujući kojima joj je poveren složen posao izgradnje budućeg obeležja naše prestonice - kaže se u saopštenju.

Posle potpisivanja ugovora, generalni direktor kompanije "Belgrade Waterfront" Nikola Nedeljković istakao je da će "višedecenijska ekspertiza i znanje koje donosi 'Pizzarotti' biti od ogromnog značaja za izgradnju ove monumentalne građevine koja naglašava duh i lepotu Beograda na najbolji način".

Nedeljković dodaje da je u pitanju "partner svetske klase, koji u Srbiju dolazi posle mnogo uspešnih projekata širom sveta "kako bi nam pomogao da ostvarimo važan cilj - izgradimo jedinstvenu građevinu, koja će ponuditi neuporediv životni stil građanima i učiniti Beograd još atraktivnijom destinacijom".

Kombinujući stambenu, komercijalnu, hotelsku i ugostiteljsku ponudu, navodi se, Kula Beograd biće jedinstven prostor okružen javnim trgom "idealnim za različite aktivnosti i događaje".

Predstavnik kompanije "Pizzarotti" Marko Faroldi izjavio je da je zahvalan za priliku koja im je pružena.

- Uz podršku 'Millennium Teama', lokalne kompanije koja već uspešno sarađuje s 'Belgrade Waterfrontom', kao i 'Roberts Constructions', vodeće kompanije za izgradnju višespratnica, gradićemo najvišu i jednu od najvažnijih i najlepših zgrada u Srbiji, Kulu Beograd - rekao je Faroldi.

"Pizzarotti" posluje više od 100 godina, u 20 zemalja sveta na svim kontinentima, dodaje se u saopštenju.

- Upotrebićemo svu svoju internacionalnu ekspertizu kako bismo izgradili ovu izuzetnu građevinu i stvorili pravo remek-delo. Prepoznajući značaj i potencijal ove zgrade, kompanija 'Marriott International' izabrala je Kulu Beograd za dom ekskluzivnog brenda St. Regis, koji će na ovoj lokaciji otvoriti svoj sedmi hotel u Evropi - kaže se u saopštenju.

Kulu Beograd, čiji je završetak planiran 2021. godine, dizajnirala je svetski poznata kompanija SOM, a projekat razvija AECOM.

Kula Beograd će biti centralni deo "Belgrade Waterfronta", koji za cilj ima poboljšanje kvaliteta života građana i stimulaciju ekonomskog rasta, te stremi da učini Srbiju privlacnom destinacijom za turiste iz celog sveta, kaže se u saopštenju.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti