AKTUELNO

Karavan emisije "Žikina šarenica" posle kraće letnje pauze ponovo kreće na put, a autor i voditelj Živorad Žika Nikolić odmor je iskoristio da obiđe "Kraljicu Jadrana", romantičnu Veneciju u Italiji, gde je u vožnji gondolom ispod Mosta uzdaha i po Grand kanalu, crpeo snagu i energiju za novu sezonu, ali i svojim iskustvom i savetima sa terena doprineo izgradnji "Zadruge", u poznatom venecijanskom stilu. Kako se proveo, videće i naši gledaoci u kratkoj reportaži koju je pripremio za subotnju emisiju.

U subotu od 8:30 časova na TV Pink, Žika će se uživo uključiti iz Leskovca i to sa tradicionalne 29. "Roštiljijade", koja je izuzetno posećena i na kojoj svake večeri nastupaju brojni pevači.

Za odličnu atmosferu u emisiji "Žikina šarenica" biće zadužen trubački orkestar Elvisa Bajramovića, a zapevaće i učesnica prve sezone najgledanijeg dečijeg šou programa "Pinkove zvezdice", Isidora Mitić, koja dolazi upravo iz Leskovca.

Foto: Pink.rs

U nedelju se karavan "Žikine šarenice" seli u Vranje, gde će gradonačelnik Vranja, Slobodan Milenković, govoriti o bogatoj prošlosti ovog grada, ali i planovima za budući razvoj.

Pored KUD "Mladost" i KUD "Vrelac", koji će izvesti splet vranjanskih igara, najbolji čuvar izvorne vranjske pesme, Čeda Marković, će izvesti neke od tradicionalnih pesama koje krase njegovu dugogodišnju karijeru.

Atmosferu starog Vranja, onog kakvo je bilo u vreme Vranjanca Bore Stankovića, jednog od najznačajnijih srpskih pisaca, dočaraće glumac Dragan Stanković Leskovčane i Vranjance pozivamo da se pridruže Žiki Nikoliću u svojim gradovima, a vi dragi gledaoci pođite na put sa karavanom emisije "Žikina šarenica" i ovog vikenda 1. i 2. septembra od 8:30 časova na TV Pink!

#žikina šarenica

'