AKTUELNO

Budite uz Novo jutro Televizije Pink i saznaćete sve aktuelne informacije na jednom mestu!

- Štampu danas prelistavamo sa prof. dr Vladimirom Vuletićem, sociologom, Milanom Lađevićem, glavnim urednikom "Srpskog telegrafa" i Nikolom Nedeljkovićem, urednikom crne hronike "Večernjih novosti".

- Vlada Srbije formiraće savet za srpski jezik čiji će posao biti da brine o poštovanju službene i javne upotrebe ćiriličnog pisma. Ko će biti članovi ovog saveta i koji će biti njihovi konkretni zadaci, reći će nam ministar kulture Vladan Vukosavljević i član Odbora za standardizaciju srpskog jezika Aleksandar Milanović.

-Koliko stranih obaveštajaca ima u Srbiji, ko su ti ljudi šta je njihov posao i iz kojih zemalja dolaze, tema je o kojoj razgovaram sa Božidarom Spasićem, bivšim obaveštajcem i Ljubanom Karanom, potpukovnikom Kontraobaveštaje službe u penzji.

- Stalno telo koje će pratiti sve slučajeve napada na advokate i raditi na unapređenju krivično pravne zaštite advokata. Ko će biti članovi ovog tela? U kom smislu će oni pratiti napade na advokate i na koji načicn će unaprediti krivično pravnu zaštitu advokata?

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

- Kakav je položaj advokata u Srbiji, kada se očekuju ustavne promene u oblasti pravosuđa, koje novine donose zakoni o lobiranju, korupciji i o zaštiti ličnosti i kada će biti otvoren zatvor u Pančevu, samo su neke od tema za ministarku pravde Nelu Kuburović.

- Hrvatska će sutra proslaviti 23 godine od vojno-policijske akcije Oluja, u kojoj je 220.000 krajiških srba proterano iz svojih domova. Kakve slike možemo da očekujemo sa te proslave i hoće li i ovog puta ona biti pretvorena u ustaško orgijanje, tema je za Miodraga Lintu, predsednika Saveza Srba iz regiona i Dragana Pjevača, predsednika Koordinacije udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih sa prostora bivše Jugoslavije.

- Gost rubrike Pod reflektorima biće glumac Uroš Jovčić sa kojim ćemo razgovarati o novim ulogama koje ga čekaju od jeseni.

-U rubrici Hit jutra ugostićemo Nadu Obrić.

#Ministarstvo pravde

#Nela Kuburović

#Novo jutro

#najava

'