AKTUELNO

Ko to napokon stiže u Beograd? Saznajte u Žikinoj šarenici na TV Pink!

Nakon što smo imali prilike da uživamo u muzici, pričama iz svih krajeva Srbije, probamo ukusnu hranu naših kuvara i podelimo brojne vredne nagrade takmičarima "Žikine pitalice", imali smo prilike i da saznamo šta posetioce postavki manifestacije Noć muzeja očekuje večeras, kako u prestonici, tako i širom Srbije".

Jedan od brojnih muzeja koji je uključen u ovu svetski poznat događaj je i Vespa muzej Srbija u Brzakovoj ulici u Beogradu, koji je nastao kao rezultat druženja vlasnika ovih popularnih dvotočkaša.

Foto: TV Pink

Foto: TV Pink

Vladan Konstantinović iz Vespa muzeja pojasnio je da su klubovi iz raznih gradova Srbije, pa ih sve okupkha Vespa klub Srbija. U muzeju u Beogradu je izloženo oko 40 eksponata, ali se svake godine radi na tome da se njihov broj uveća.

Foto: TV Pink

- Svake godine organizujemo neko iznenađenje, pa smo prošle godine napravili Vespu koju smo posvetili našem teniseru Novaku Đokoviću. Ove godine organizujemo audio-video projekciju sa fotografijama vesparoša iz 60-ih godina prošlog veka. Ujedno ćemo ove fotografije propratiti odgovarajućim anegdotama iz tog vremena - kaže Konstantinović.

Kako je za Žikinu šarenicu istakao Pavle Vasev, ovaj klub već treću deceniju organizuje skupove vesparoša u raznim gradovima Italije, a ove godine je na red došla Ravena. Stručni žiri na ovim skupovima ocenjuje Vespe.

Foto: TV Pink

- Ove godine idemo nas četvorica i idemo sa najpopularnijim GS Vespama iz kasnih 60-ih. Nastupićemo kao Bitlsi, pa nam se grupa i zove BitlGS - pojasnio je Vasev, nakon čega su zaigrali i zapevali uz najveće hitove.

Foto: TV Pink

Foto: TV Pink

Divne priče obeležile su i ovu emisiju Žikine šarenice, a posebno smo izdvojili ono što je za gledaoce imao da poruči direktor Štark arene Đorđe Milutinović.

Foto: TV Pink

Foto: TV Pink

Budući da se u Beogradu održava istorijski finalni turnir fajnal for Evrolige, on je istakao da je prvi dan turnira obeležila odlična organizacija, pozitivna atmosfera i kvalitetna igra.

Foto: TV Pink

Foto: TV Pink

Pokazana je lepota sporta, puna Arena je eksplodirala, videli smo svetski spektakl sa najsavremenijom tehnikom i tehnologijom. Oduševljeni su bili i učesnici i navijači kojih je puno - kaže Milutinović, dodajući da se sutra održava utakmica za treće mesto, ali i pobednici finala juniorske Evrolige.

Odmah nakon Final four-a Arena se sprema za veliki koncert Marije Šerifović koji se održava u četvrtak.

Kako je istakao, u Areni radi uigrana ekipa koja ume da za tili čas transformiše prostor.

Sezonu će, kako kaže, od septembra obeležiti Džejson Derulo, Brajan Feri i brojni svetski, ali i poznati izvođači hitova.

Foto: TV Pink

- Sledećeg prvog maja očekujemo niz predstava "Šetnja s dinosaurusima", što je veliki svetski spektakl, a 10. juna u Arenu nam stižu Skorpionski, što je verovatno sprektakl godine kada je mutika u pitanju - kaže direktor Arene.

Foto: TV Pink

Ostanite uz Žikinu šarenicu do kraja - očekuje vas još dobre zabave!

#Živorad Žika Nikolić

#žikina šarenica

'