AKTUELNO

Budite uz Novo jutro Televizije Pink i saznaćete sve aktuelne informacije na jednom mestu!

Štampu danas prelistavamo sa Bojanom Bilbijom, urednikom političke rubrike dnevnog lista "Politika", Sašom Milovanovićem, direktorom "Srpskog telegrafa" i Duškom Vukajlovićem, glavnim i odgovornim urednikom dnevnog lista "Alo".

Da li će Guterešov izveštaj biti poslednji izveštaj generalnog sekretara UN na sednicama o Kosovu i Metohiji pred Savetom bezbednosti, s obzirom da će predsedavanje ovim telom u avgustu pripasti Velikoj Britaniji koja namerava da ukine ove sednice, šta će on u ponedeljak reći u svom obraćanju pristunima na Ist Riveru, kako će Zapad reagovati na političke poruke koje su Vučić i Putin ovih dana poslali iz Moskve i kakvu će ulogu Rusija imati u rešavanju kosovskog čvora, samo su neke od tema za ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

{ta podrazumeva iranski nuklearni sporazum i zašto je sporan?Za koga je rizičan najviši nivo sankcija prema Iranu,zašto bi i Evropa mogla da ispašta,da li je Tramp sada sam protiv svih,zašto Iran ne veruje EU i da li ulazimo u najmračniju svetsku epohu posle koje svet više neće moći mirno da spava? Naši sagovornici,na ovu temu,su novinar Jakša Šćekić, vojni analitičar Aleksandar Radić i Predrag Rajić iz Centra za društvenu stabilnost i politički analitičar.

Zašto je Vašington odabran za mesto razgovora predstavnika Kvinte o završnoj fazi dijaloga Beograda i Prištine,šta znači da je bolje da nema nikakvog,nego lošeg sporazuma,da li su vanredni izbori za parlament samoproglašenog Kosova neizbežni i koji su sledeći potezi Srpske liste,pitamo člana Predsedništva Srpske liste i ministra za zajednice i povratak u ostavci Dalibora Jevtića.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Gošća rubrike "Pod reflektorima" biće glumica Katarina Marković sa kojom ćemo razgovarati o predstavi "Šuplji kamen" koja će 15. maja premijerno biti izvedena u Ustanovi kulture Vuk Karadžić.

Mađioničari Piksi i Zeka pokazaće nam neki od njihovih sjajnih trikova.

Za dobru atmosferu u našem studiju pobrinuće se trubački orkestar Dejana Ilića koji ovih dana vredno radi na novim pesmama koje će se naći na njihovom novom albumu.

#Ivica Dačić

'