AKTUELNO

Inspirisan stvarnim događajima opisanim u knjizi, za ovaj film je, uz glumačke zvezde, angažovan i par lavova

Američki avanturistički film “Gospodari savane” (eng. Ghost and the Darkness), snimljen 1996. godine u režiji Stivena Hopkinsa, koji je večeras u 22.30 časova na Pink 2, temelji se na doživljajima opisanim u knjizi Džona Henrija Petersona, britanskog oficira i inženjera, koji je krajem 19. veka radio u tadašnjoj Britanskoj Keniji. Njegove avanture ekranizovane su nekoliko puta, a u ovoj verziji u glavnim ulogama su Majkl Daglas i Val Kilmer. Zapravo, glavni junaci priče su par lavova, a njih su iz vankuverskog zoološkog vrta doveli u Južnu Afriku, gde je film sniman.

Foto: Promo

Radnja počinje 1898. godine kada je Peterson, vojni inženjer i stručnjak za izgradnju mostova, poslat da ubrza izgradnju železničke pruge u Keniji. Ne prežući ni od ucene, glavni finansijer radova mu je poručio da će narušiti njegov ugled ako most ne bude izgrađen na vreme.

Foto: Promo

Po dolasku u Afriku, Peterson se suočava sa velikim problemom – par krvoželjnih lavova teroriše stanovništvo, na desetine radnika je smrtno stradalo, a to je izazvalo zastoj u gradnji železnice. Peterson zato traži pomoć slavnog američkog lovca Čarlsa Remingtona, kako bi pronašao i ubio naizgled neuhvatljive životinje koje su domoroci, pripadnici plemena Masai, nazvali "Duh" i "Tama".

Foto: Promo

U ostalim ulogama su: Tom Vilkinson, Emili Mortimer, Džon Kani, Bernard Hil i drugi.

Ne propustite avanturu “Gospodari savane”, snimljenu prema istinitim događajima, večeras od 22.30 časova na Pink 2. Sve novosti o najpopularnijim filmskim ostvarenjima koja će se emitovati na kanalu Pink 2 potražite na Facebook stranici klikom OVDE. Autor: J. P

#Film

#Gospodari savane (The Ghost and the Darkness) | 1996.

#Majkl Daglas | Michael Douglas

#Pink 2

#Televizija Pink

#Val Kilmer

'