AKTUELNO

Igra mačke i miša između begunca i novinara

Triler drama “Pravilo ćutanja” (eng. Company You Keep) iz 2012. godine, temelji se na romanu Nila Gordona, a kao režiser, producent i glavni glumac potpisan je slavni oskarovac Robert Redford.

Junak priče je Džim Grant (Redford), udovac koji živi sa jedanaestogodišnjom ćerkom u predgrađu Olbanija u državi Njujork i bavi se advokaturom. Zapravo, on je bivši radikalni anti-ratni aktivista, koji je duže od 30 godina u bekstvu od FBI zbog pljačke banke i ubistva.

Foto: Promo

Njegov miran život se okreće naglavačke kada mladi novinar Ben Šepard (Šaja Labuf) razotkrije njegov pravi identitet. Počinje lov. Džim je posle tri decenije ponovo primoran da se igra mačke i miša sa predstavnicima zakona širom Amerike i da se poveže sa starim saborcima. U toj igri će pokušati da pronađe bivšu ljubavnicu Mimi (Džuli Kristi), jedinu koja može da izbriše njegov dosije pre nego što ga FBI uhvati. U suprotnom, izgubiće sve, uključujući i ćerku.

Foto: Promo

S druge strane, Šepard je svestan da je priča koju je otkrio od velike važnosti, prilika koja se novinaru ukazuje jednom u životu. Rešen je da sebi izgradi ime i neće prezati ni od čega da bi to ostvario. Uprkos upozorenjima urednika, pa i FBI, on istražuje Grantovu prošlost i prati ga na njegovom putu skrivanja po celoj zemlji. Ipak, u njemu se vremenom bude moralne norme...

Foto: Promo

Za svoj deveti režiserski poduhvat Redford je odabrao mlade glumce kao što su Šaja Labuf, Brit Marling i Ana Kendrik, ali uz njega su i veterani poput Džuli Kristi, Suzan Sarandon, Stenli Tuči, Ričard Dženkins, Nik Nolt i drugi.

Foto: Promo

Ne propustite uzbudljivu akciju “Pravilo ćutanja” večeras u 22.30 časova na TV Pink 2.

Sve novosti o najpopularnijim filmskim ostvarenjima koja će se emitovati na kanalu Pink 2 potražite na Facebook stranici klikom OVDE. Autor: J. P.

#Film

#Pink 2

#Pravilo ćutanja

#Robert Redford

#Televizija Pink

'