AKTUELNO

Najgledaniji jutarnji program komercijalnih emitera počinje u ponedeljak.

U ponedeljak 4. septembra, nakon letnje pauze, na TV Pink u novoj sezoni počinje emitovanje jutarnjeg programa "Dobro jutro - Jovana i Srđan" .

Jovana Joksimović i Srđan Predojević, godinama rade kao uigrani tandem, a milionski auditorijum navikao je da dan započinje upravo jutarnjim programom TV Pink.

Foto: Instagram

Osim što će se od ponedeljka, jutarnji program "Dobro jutro - Jovana i Srđan" emitovati u novom terminu, od sedam do jedanaest časova, u ovoj sezoni očekuju vas još neki noviteti.

Tokom leta, tim koji radi na realizaciji jutarnjeg programa uradio je, prvi put posle dugo vremena, analizu javnog mnjenja, na osnovu koje je napravljen potpuno nov programski koncept. Ovog puta, pitanja u sklopu analize nisu glasila "Šta Vi želite da gledate?", već je jasnim uredničkim stavom ponuđen određeni sadržaj. Veliki broj ispitanika odgovarao je na pitanja povodom stečenih navika, od vremena za buđenje do obaveza I informacija koje dele na društvenim mrežama kao I u kom intervalu su spremni da čuju pozitvne a u kom društveno angažovane ili vesti iz kulture. Na taj način, oni su sami raspodelili sadržaj programa.

Međutim, tu nije kraj inovacijama u jutarnjem programu "Dobro jutro - Jovana i Srđan".

Ono što je novina, jeste sam kontakt sa publikom. Imaćemo otvoren naš Viber i Globaltel nalog, te će gledaoci od početka do kraja programa moći da aktivno učestvuju u programu i postavljaju pitanja, putem poruka ili video poziva širom sveta. Pozvaćemo gledaoce da budu reporteri sa mesta događaja, da nam šalju informacije koje su njima važne, pa makar to bili i komunalni problemi, ali i neki srećni događaji iz njihovog svakodnevnog života - rekao je Srđan Predojević, koji sa Jovanom Joksimović već sedam godina uredjuje i vodi jutarnji program na najgledanijoj komercijalnoj televiziji Pink.

Foto: Printscreen

Analizu javnog mnjenja je tim, koji radi na realizaciji jutarnjeg programa, ukrstio sa merenjima gledanosti, što je dovelo do toga da dođe do nekih "bolnih rezova" u samom uredničkom timu. Svi oni koji su bili ispod praga zacrtanih ciljeva, više neće raditi na jutarnjem programu. Od ponedeljka ćete videti neka nova lica, uz ona dobro poznata, koja su ostala u timu jutarnjeg programa.

Pored novih lica i novog koncepta, od ponedeljka ćete videti i novi studio jutarnjeg programa TV Pink.

Iskoristili smo kreativnu fazu porodice Mitrović, da to tako nazovem, i njihov rad na mnogim projektima, te ćemo novu sezonu početi u potpuno novom studiju. To je samo najava sepktakularnog studija, koji će biti operativan od 1. oktobra. Taj studio će biti pravo televizijsko remek-delo. Novu sezonu ne počinjemo odmah iz tog studija, jer je potrebno vreme da se završe radovi na njemu - najavio je Srđan novu sezonu i velike promene.

Vremenska prognoza je bio još jedan segment na kome se radilo tokom leta. Marija Egelja i Ana Supić konsultovale su se sa profesorom meteorologije, kupile su stručne knjige i polagale neku vrstu ispita iz te nauke, zbog čega su potpuno savladale ovu disciplinu. Po prvi put na televizijama u Srbiji, osniva se meteorološki centar, gde će raditi upravo Marija i Ana, koje su temeljno pristupile svom poslu i gledaocima će davati potpune i pravovremene informacije o vremenu u Srbiji.

Više neće biti termina "ponegde ce padati kiša, ciklon ili anticiklon", već će njih dve ukrštanjem informacija iz dva nezavisna meteorološka centra sa velikom verovatnoćom prognozirati vreme - kaže Srđan.

Foto: Printscreen

Iako je Jovana Joksimović zvanično na trudničkom bolovanju, do promena u nazivu jutarnjeg programa ipak neće doći.

Jutarnji program će se i dalje zvati "Dobro jutro - Jovana i Srđan" imajući u vidu da smo Jovana i ja autori, voditelji i urednici ovog programa već sedam godina. Velika novost je što će u ponedeljak, u studiju, biti nas četvoro - dva dobro poznata lica, i jos dva koje nikada niko nije video - rekao je Srđan ne želeći da precizira detalje:

Foto: Instagram

Nastavljamo i dalje rad u službi građana i javnosti, rešavaćemo probleme gledalaca koje pozivamo da nam se jave, bićemo i dalje aktuelni i tako ostati lider u gledanosti u jutarnjem terminu - zaključio je Srđan.

Ne propustite početak nove sezone jutarnjeg programa "Dobro jutro - Jovana i Srđan", u ponedeljak, 4. septembra, u novom terminu, od sedam časova, samo na TV Pink!

Autor: M. Đ.

#Jovana Joksimović

#Jutarnji program

#Srđan Predojević

'