AKTUELNO

Srpski teniser Filip Krajinović ostvario je veliki uspeh plasmanom u finale mastersa u Parizu. Izgubio je od Amerikanca Džeka Soka sa 7:5, 4:6, 1:6, ali na ITP listi napredovao za 44 mesta.

Bivši selektor srpske teniske reprezentacije Bogdan Obradović smatra da Filip Krainović definitovno ima potencijal da bude u TOP 10.

- Imao je i sjajnu juniorsku karijeru, pokazao da je sposoban da nešto napravi u seniorskoj. Retki su igrači koji su uspevali da iz kvalifikacija dođu do finala. Očekujem da napreduje, Čitave sledeće sezone će igrati najvažnije turnire. Ubeđen sam da će napredovati, imaće dovoljno vremena za pripremu - rekao je Obradović za Pink.

- Dobio je krila, preokrenuo je svoj život. Njegova karijera dobija novu putanju. Biće lakše naći motive za treninge koji ga očekuju - istakao je bivši selektor naše teniske reprezentacije.

Foto: Printscreen

Saigrač Filipa Krainovića, Dušan Lajović, ističe da je ovo neviđen uspeh.

- I on je sam bio u šoku, imao je više mečeva od Džek Soka, i to ga doista iscrpelo, a nije navikao da igra takve mečeve. Nema za čim da žali, ovo mu je podsticaj za dalje. Sledeće godine će igrati sve najjače turnire - istakao je Krainović.

#Filip Krajinović

'