AKTUELNO

Mladi ruski teniser Andrej Rubljev šokirao je Rodžera Federera u Sinsinatiju i savladao ga u trećem kolu turnira!

Trenutno 70. teniser svetu je meč protiv jednog od najboljih igrača ikada dobio za samo 63 minuta, sa 6:3, 6:4. Fereder je na terenu proveo samo dva minuta više od Miomira kecmanovića, koji je takođe poražen, ali za 61 minut.

Rubljev će se u četvrtfinalu takmičenja sastati sa zemljakom Danilom Medvedevim. Uz to, Rus je sprečio reprizu finala Vimbldona u polufinalu Sinsinatija, to jest okršaj Đokovića i Federera, pa Nole sada ima otvoren put ka odbrani titule. Bio je ovo prvi meč Rubljeva i Federera.

Već na startu meča je bilo evidentno da Federer nije u najboljoj formi, pošto je Rus uspeo da povede sa 2:0 i osvoji jedan gem na njegov servis. Švajcarac je uspeo da vrati brejk, ali je potom Rubljev osvojio dva uzastopna gema i poveo sa 4:1, da bi na kraju set završio sa 6:3.

Nije izgledalo da će drugi set krenuti loše po Federera, iako za prvih šest gemova drugog seta nije uspeo da stvori nijednu brejk šansu. Prvi do takve situacije je stigao Rus, u sedmom gemu, a tu mogućnost je iskoristio.

U desetom gemu je dobio šansu da okonča meč, što je i uspeo, iskoristivši prvu priliku za to, posle čega doživeo emotivni kolaps i rasplakao se pri pozdravu sa Federerom.

#Rodžer Federer

'