AKTUELNO

Naomi Osaka je zauzela sedmo mesto na listi najpretraživanijih sportista na guglu u 2018. godini, a istraživanja pokazuju da tenis nije bio na vrhu sportskih pretraživanja kao ranijih godina.

Japanska teniserka je trijumfovala u finalu Ju Es Opena, pobedivši miljenicu njujorške publike Serenu Vilijams. Taj meč je izazvao veliku pažnju, pogotovo zbog Sereninog sukoba sa sudijom Karlosom Ramosom, kao i skandala tokom dodele pehara, kada su prisutni navijači izviždali mladu Osaku.

Ipak, izgleda da je Naomi osvojila srca svetske publike, jer se našla na sedmom mestu kada je u pitanju pretraživanje sportista na planeti, a dobro je prošla i u SAD, gde je zauzela deveto mesto. U svom Japanu, ona je druga najpretraživanija žena na internetu.

Nije Osaka jedina od tenisara, koji imaju ogromnu popularnost u svojoj državi. Huan Martin del Porto je najpretraživaniji sportista u Argentini, Kevin Anderson u Južnoj Africi, a što se tiče teniserki visoka mesta u svojim državama zauzimaju Simona Halep i Kiki Bertens.

Za najveće podbačaje na Guglu smatraju se Karolina Voznijacki, čija prva gren slem titula nije izazvala preveliku pažnju u Danskoj, a ništa bolje nije prošla ni Anđelik Kerber, ovogodišnja šampionka Vilmbldona, čiji uspeh nije previše zanimao Nemce.

Iznenađenje je i to da velika trojka (Đoković, Federer, Nadal) nisu, po Guglu, najpretraživaniji u svojim rodnim zemljama. Razlog za to je verovatno što oni dugo imaju ustaljenu popularnost, ali svakako da su takmičenja na kojima su igrali bila veoma pretraživana.

#Naomi Osaka

'