separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

auto-tech

Galaxy F: Samsung konačno pokazao telefon sa savitljivim ekranom (VIDEO)


Prve korake u svetu pametnih telefona na preklop, opremljenih savitljivim ekranima, načinila je doskoro potpuno nepoznata kompanija Royole, predstavivši, početkom novembra prošle godine, prvi takav uređaj pod imenom FlexPai.


Brojni mnogo poznatiji proizvođači, poslednjih meseci prošle godine pa sve do danas, najavljuju slične modele i izokola puštaju informacije o njima. Među njima prednjače oni najveći Samsung, Huawei i Xiaomi.

Izgleda da je u tome najdalje stigao južnokorejski gigant, koji je, tokom prošlogodišnje konferencije za developere, već prikazao svoj prototip savitljivog ekrana, za koji se pretpostavlja da će biti sastavni deo budućeg modela Galaxy Fold, odnosno Galaxy F.

Prikazani uređaj ima dva ekrana, veći "unutrašnji" i manji spoljašnji, i presavija se po sredini. Tokom prikazivanja, izgledalo je da je kućište uređaja nešto "debljeg" dizajna. Pravi razlog za to je bilo zaštitno kućište, kojim je Samsung od konkurencije sakrio pravi dizajn uređaja.

Sada se čini da je Samsung, neposredno pred predstojeći Mobile World Congress (MWC) koji se krajem meseca održava u Barseloni, odlučio da makar nagovesti kako bi dizajn Galaxyja Fold mogao da izgleda.

U reklamnom videu, koji je prvobitno objavljen na Samsungovom YouTube kanalu za vijetnamsko tržište, prikazani su budući uređaji južnokorejskog proizvođača, među kojima se na trenutak (između 24 i 26 sekunde) vidi telefon sa savitljivim ekranom.

Uređaj deluje tanje nego onaj prikazan na pomenutoj konferenciji, a snimku se vidi da se prednji ekran po otvaranju ne gasi, što je, najverovatnije, urađeno kako bi oba displeja bila bolje uočena.

Da li će savitljivi Galaxy izgledati kao na snimku mogli bismo da saznamo čak i pre MWC-a, budući da Samsung za 20. februar zakazao UNPACKED - događaj na kome će zvanično predstaviti nove modele Galaxy S10 serije.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti