AKTUELNO

Ruski zvaničnici negirali su optužbe Obamine administracije da je Moskva pokušala da utiče na tok i ishod američkih predsedničkih izbora.

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp ocenio je da je vreme za "važnije stvari", reagujući na odluku administracije odlazećeg predsednika Baraka Obame o uvođenju sankcija Rusiji zbog mešanja u predsedničke izbore u SAD.

- Naredne nedelje ću se sastati sa zvaničnicima obaveštajnih agencija kako bih dobio detaljnije informacije o tom slučaju što je u interesu naše zemlje i našeg velikog naroda - naveo je Tramp u kratkom saopštenju.

Obama je u četvrtak potpisao dekret o uvođenju novih sankcija Rusiji zbog mešanja u američke predsedničke izbore i naložio proterivanje 35 ruskih diplomata iz ruske ambasade u Vašingtonu i konzulata u San Francisku, dajući im rok od 72 časa da sa porodicama napuste SAD.

Američke obaveštajne službe utvrdile su ranije da je cilj Rusije bio da pomogne republikanskom kandidatu Donaldu Trampu da pobedi na predsedničkim izborima 8. novembra, što je Tramp odbacio, nazvavši te tvrdnje "smešnim".

Kremlj je naveo da su sankcije namenjene za podrivanje odnosa između dve zemlje.

S.M.

#Barak Obama

#Donald Tramp

#Rusija

#Sankcije

'