AKTUELNO

Cilj terorističkih organizacija je, kako ističe, da se unište slobodna društva i takodje da unište zapad, a došlo je vreme da se svet ujedini protiv terorističkih organizacija.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je danas da je došlo vreme da zapadne vlade učestvuju u "snažnom i jasnom naporu Trampove administracije protiv terorističkog režima u Teheranu". Netanjahu je to izjavio na početku današnje sednice vlade, kritikujući evropske lidere za pomirenje s Iranom što, kako je rekao, "pomaže beskrajnom napadu na vrednosti i bezbednost slobodnog društva".

Izraelski lider je pomenuo pokušaj napada iranske terorističke organizacije u junu protiv iranske opozicione grupe u Parizu, u čijem su sprečavanju pomagali izraleski obaveštajci.

Rekao je da se to dogodilo iste nedelje kada su evropski lideri pokušavali da nadju načina da ublaže posledice povlačenja SAD iz nuklearnog sporazuma s Iranom, preneli su izraelski mediji.

Netanjahu je ocenio da je Al Kaida teroristička organizacija koja je izvela napad 11. septembra 2001. godine u SAD predala baklju ekstremističkog suni terorizma Islamskoj državi, dok šiitsku varijantu terora predvodi Iran.

- One obe imaju iste ciljeve, da unište slobodna društva i takodje da unište zapad. Vreme je došlo da se svet ujedini protiv terorističkih organizacija. Učinio je to do odredjenog stepena u napadu na Islamsku državu ali nije učinio protiv Irana - rekao je izraelski premijer.

#Benjamin Netanijahu

'