AKTUELNO

Kada smo se ujutro probudili i ustali, osećali smo se kao drogirani, a sobe su nam bile pokradene, kaže jedan od oštećenih. Lopovi odneli "samo" novac.

30. avgust četiri porodice iz Makedonije, među kojima i poznatog muzičara, pevača i bas gitariste Živka Dineva iz Strumice, još dugo će pamtiti. Oni su tokom letovanja u Grčkoj, u Nea Vrasni, 30. avgusta rano ujutro bili opljačkani.

Lopovi su svima njima odneli samo novac, dok su druge vrednije predmete i zlatni nakit ostavili netaknutim.

- U vili smo bili smešteni u sopstvenoj režiji. Tamo nismo došli preko turističke agencije, a ni sa kim nismo sklopili ni nekakav dogovor. Naši prijatelji su bili na letovanju u drugoj vili, u komšiluku, pa su nam oni rezervisali sobu u vili.

Krađa nas je veoma uznemirila, pogotovo zbog načina na koji je izvršena. Mi smo spavali, a ulazna vrata su bila zaključana. Uprkos tome, lopovi su neprimetno, na isti način ušli u sve četiri sobe i opljačkali nas. U razgovoru sa policijom smo saznali da su nam ispod ulaznih vrata prsnuli neki sprej nakon čega smo zapali u još dublji san i nismo osetili kada su ušli i počeli da preturaju po sobama.

- Grčki policajci su nam rekli da su lopovi na isti način i ranije provaljivali u sobe turista i odande krali pare i vedne predmete. Dok smo mi omamljeni čvrsto spavali, oni su mirno preturali po sobama. Kada smo se ujutro probudili i ustali, osećali smo se kao drogirani - izjavio je za skopski Fokus, muzičar Živko Dinev.

Njemu i njegovoj suprizi Ani lopovi su ukrali 600 evra, a njihovim prijateljima nešto manju sumu novca. Druge vrednije predmete nisu dirali, pa čak ni zlatnu burmu koju su pronašli u novčaniku jednog od njihovih prijatelja. Iz novčanika su uzeli samo novac.

#Grčka

#Krađa

#Letovanje

'