AKTUELNO

Iz Rima su potvrdili da je ubijen odgovorni za napad u Berlinu.

U Nemačkoj su s olakšanjem primili vest da je policija u Milanu ubila Anisa Amrija, osumnjičenog za napad na božićni vašar u Berlinu, kada je ubijeno 12 i ranjeno više od 50 ljudi.

Iz Nemačke poručuju da su zahvalni italijanskim zvaničnicma na na ubistvu Amrija.

- Sve je više znakova da je ovo zapravo osoba za kojom se tragalo. Ukoliko se ispostavi da je to istina, Ministarstvo unutrašnjih poslova Nemačke oseća olakšanje što ta osoba ne predstavlja više opasnost - rekao je novinarima potparol tog ministarstva Tobijas Plate.

On je, međutim, ukazao na to da Berlin još nije dobio iz Italije zvaničnu potvrdu da je ubijeni muškarac osumnjičeni Anis Amri.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Martin Šefer rekao je da je Berlin zahvalan italijanskim zvaničnicima "na veoma bliskoj saradnji, zasnovanoj na poverenju", preneo je AFP.

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Marko Miniti potvrdio je da je Amri ubijen u Milanu.

On je, na konferenciji za štampu, istakao je da je "bez senke sumnje" identifikovan Amri, ista osoba koja je u ponedeljak uveče počinila napad u Berlinu.

Miniti je rekao da je Amri ubijen u pucnjavi, nakon što je je njegovo vozilo zaustavljeno prilikom rutinske policijske kontrole, oko tri časa posle ponoći.

I. P.

#Berlin

#Nemačka

#Rim

#Terorizam

#Ubistvo

'