AKTUELNO

Ovo je treća pravopisna greška novoizabranog predsednika SAD.

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp oštro je na Tviteru reagovao na vest o američkom podvodnom dronu, koji je kineska ratna mornarica zaplenila u Južnom kineskom moru, pritom načinivši treću pravopisnu grešku na ovoj društvenoj mreži za nedelju dana.

"Kina ukrade istraživački dron mornarice SAD u međunarodnim vodama - iščupa ga iz vode i odnese u Kinu u činu bez presedana", tvitovao je Tramp pogrešno napišavši "bez presedana" ("unpresidented" umesto "unprecedented").

Nakon što su mediji primetili grešku, Tramp je pre desetak minuta ispravio tvit.

On je u četvrtak u postu na Tviteru kojim je pokrenuo pitanje tajminga koji je Bela kuća odabrala za odgovor na tvrdnje o navodnoj ulozi Rusije u sajber napadima na američke političke stranke takođe pogrešno spelovao reč.

- Ukoliko je Rusija, ili neko drugi, vršio hakovanje, zašto je Bela kuća čekala toliko dugo? Zašto su se žalili tek kada je Hilari Klinton izgubila predsedničke izbore -, naveo je Tramp na Tviteru, pri čemu je "čekali" (wait) napisano pogrešno (waite).

Novoizabrani šef Bele kuće je 10. decembra, kao i danas, ponovo objavio tvit koji je prethodno obrisao zbog pravopisne greške, što je izazvalo podsmeh na društvenim mrežama.

U tvitu Tramp je optužio mrežu Si-En-En za emitovanje "smešnih" ("ridiculous") dezinformacija poručivsi da neće raditi na svom televizijskom šou dok bude bio predsednik, prenosi AP.

Nekoliko sati ranije, pogrešno je napisao tu reč ("rediculous").

I. P.

#Donald Tramp

#Pravopis

#SAD

#Tviter

'