AKTUELNO

Pitanja upućena šefu ruske države tiču se transportne komunikacije s Krimom, sastanka s američkim predsednikom, situacije u vezi s novinarom Arkadijem Bapčenkom.... Pojedinci su postavili predsedniku i ličnija pitanja, kao na primer da li se plaši političkih rivala i da li misli da će ruski fudbalski tim proći grupu na predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Rusiji je potrebno dodatnih 8.000 milijardi rubalja (129 milijardi dolara) kako bi realizovala planove ekonomskog razvoja, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin u tradicionalnom godišnjem programu "Direktna linija s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom".

Putin je, u programu koji se 16. put emituje uživo, a do čijeg početka je za ruskog predsednika stiglo dva miliona pitanja građana širom Rusije, istakao da je rast ruske ekonomije kratkoročno gledano zagarantovan.

- Sve ukazuje na to da je, kratkoročno gledano, rast zagarantovan - rekao je Putin, a prenosi ruska agencija Tass.

Foto: Tanjug

On je, odgovarajući na pitanje jednog kamiondžije o poskupljenju benzina u Rusiji, istakao da se slaže s njim u konstataciji da cene benzina prebrzo rastu i da je to nešto što je nedopustivo.

Poskupljenje je, kako je istakao, povezano sa nepravilnim regulisanjem u oblasti energetike, zbog čega će vlada preduzeti dodatne mere za stabilizaciju cena benzina. Predsednik Rusije je zatim nazvao ministra energetike Aleksandra Novaka i pitao ga o koracima koje će Ministarstvo preduzeti po ovom pitanju. Novak je odgovorio je da je rast cena goriva zaustavljen i da je vlada preduzela hitne mere koje daju efekta. Odgovarajući na pitanje o trećem svetskom ratu, ruski lider je podsetio na Ajnštajnove reči.

- Ne znam kakvim oružjem će se voditi treći svetski rat, ali četvrti će se voditi palicama i kamenjem - rekao je Putin, dodajući da bi takav rat imao najpogubniji uticaj na čovečanstvo.

- Svest o tome da bi novi svetski rat mogao biti kraj civilizacije nas mora držati podalje od globalnih sukoba - izjavio je Putin.

Foto: Tanjug

Tradicionalni godišnji program "Direktna linija s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom" počeo je pitanjem o sivoj ekonomiji, na koje je ruski lider odgovorio da se Rusija kreće prema "stabilnoj beloj boji". Rusija je, prema njegovim rečima, krenula putem održivog ekonomskog rasta, a u prilog tome govori rast industrije i poljoprivrede.

Pitanja upućena šefu ruske države tiču se transportne komunikacije s Krimom, sastanka s američkim predsednikom Donaldom Tampom, situacije u vezi s novinarom Arkadijem Babčenkom, koji je nedavno iscenirao sopstveno ubistvo u Kijevu....

Pojedinci su postavili predsedniku i ličnija pitanja, kao na primer da li se plaši političkih rivala i da li misli da će ruski fudbalski tim proći grupu na predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji.

#Rusija

#Vladimir Putin

#telefon

'