AKTUELNO

Direktor Evropola Rob Vajnrajt izjavio je danas u Sofiji da se oko 800 ljudi sa Zapadnog Balkana borilo na strani takozvane "Islamske države" u Siriji i Iraku i upozorio da se oko 30.000 potencijalnih terorista nalazi u Evropi.

On je, na otvaranju sastanka Evropola, koji se održava u okviru bugarskog predsedavanja Savetu EU, upozorio da Bugarskoj i svim drugim evropskim zemljama preti terorizam.

Prema njegovim rečima, glavne pretnje za Evropu su ekspanzija terorističkih aktivnosti, kao i sajber pretnje i kriminalne grupe koje postoje u nekim državama.

- Nadam se da će se pretnje smanjiti, ali u mnogim zemljama su radikalizovane grupe prilično aktivne i mi smo ojačali kapacitete i otežali teroristima da izvršavaju svoje aktivnosti - naveoje Vajnrajt, prenele su agencije. Inače, Evropol je prošle godine sproveo oko 1.600 akcija.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ita enim vivunt quidam, ut eorum vita refellatur oratio. Quid ait Aristoteles reliquique Platonis alumni? Duo Reges: constructio interrete. Hanc quoque iucunditatem, si vis, transfer in animum; Igitur ne dolorem quidem. Itaque sensibus rationem adiunxit et ratione effecta sensus non reliquit. Post enim Chrysippum eum non sane est disputatum.

#Islamska država

#Zapadni Balkan

'