separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Počela HITNA SEDNICA Saveta bezbednosti na zahtev Velike Britanije (VIDEO UŽIVO)


Najavljeno je da će na sednici Britanija zatražiti od saveznika podršku za pripremu „međunarodnog odgovora“ Rusiji.


U Savetu bezbednosti UN počelo je hitno zasedanje koje je sazvala Velika Britanija o slučaju trovanja bivšeg pukovnika GRU Sergeja Skripalja.

Velika Britanija takođe je pozvala eksperte iz Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OZHO) da sprovede analizu istrage o incidentu trovanja Skripalja i njegove ćerke, izjavio je zamenik stalnog predstavnika Britanije u UN Džonatan Alen.

Bivši ruski obaveštajac Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija pronađeni su onesvešćeni 4. marta u Solsberiju u južnoj Engleskoj, a kasnije je istraga utvrdila da su otrovani nervnim agensom klase „Novičok“.

Hejli: SAD veruju da su Rusi odgovorni za napad na Skripalja

Američka ambasadorka u UN Niki Hejli rekla je da je Rusija odgovorna za trovanje nekadašnjeg špijuna u Velikoj Britaniji.

- Mislimo da je Rusija odgovorna. SAD su apsolutno solidarne s Velikom Britanijom - rekla je Hejli posle hitnog sastanka Saveta bezbednosti sazvanog na zahtev Londona.

Ona je dodala da nije reč o "izolovanom incidentu".

Njen francuski kolega Fransoa Delatr je takodje izrazio "jasnu podršku" i "potpunu solidarnost Francuske" s Londonom, ali bez direktnog optuživanja Rusije za napad nervnim agensom na nekadašnjeg špijuna Sergeja Skripalja (66) i njegovu ćerku Juliju (33).

Otrovan je i jedan policajac.

Skripalj i njegova ćerka su u bolnici i nalaze se u kritičnom stanju.

Britanska premijerka Tereza Mej je danas najavila niz mera protiv Rusije, uključujući proterivanje 23 diplomata i zamrzavanje bilateralnih kontakata, ocenjujući da je Moskva "kriva" za trovanje Skripalja.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti