separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Zaharova: Cirkus u britanskom parlamentu


Tvrdnje britanske premijerke Tereze Mej da Rusija verovatno stoji iza trovanja špijuna Sergeja Skripalja, zvanična Moskva je danas odbacila kao politički motivisane i zasnovane na provokaciji.


- To je cirkus u britanskom parlamentu. Zaključak je jasan, radi se o još jednoj medijskoj političkoj kampanji zasnovanoj na provokacijama - rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, prenosi Rojters.

Ona je, takođe, pozvala London da objavi rezultate istrage smrti Aleksandra Litvinjenka i Borisa Berezovskog, i drugima "koji su umrli pod misterioznim okolnostima na britanskom tlu".

- Pre izmišljanja novih priča, neka nam neko u Ujedinjeno Kraljevstvu kako su se završile prethodne bajke - one o Litvinjenku, Berezovskom, Perepiličnjiju i mnogim drugim koji su umrli pod misterioznim okolnostima na britanskom tlu - rekla je Zaharova.

Mejova je ranije izjavila pred britanskim parlamentom da je za trovanje nervnim agensom bivšeg britanskog špijuna u Rusiji Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije "vrlo verovatno" odgovorna Moskva, javlja AP.

Autor: Tanjug

Ukoliko se pokaže da Moskva stoji iza napada na Skripalja, Britanija će to smatrati "nezakonitom upotrebom sile" Rusije na teritoriji Britanije, javlja Rojters.

Mejova je naglasila da je Britanija spremna da preduzme jače mere protiv Rusije.

Ruski ambasador u Britaniji pozvan je na razgovor.

Skripalja i njegovu kćerku pronašli su doktor i sestra, koji su bili u prolazu, u nesvesnom stanju nedaleko od tržnog centra u Solzberiju 4. marta.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti