AKTUELNO

Džejms Barbijer (79) optužen je za ubistvo 18-godišnjakinje koja je izbodena više od 120 puta u svojoj kući u predgrađu Čikaga pre gotovo šest decenija.

Barbijer je uhapšen u ponedeljak u svom domu u Misuriju i optužen za ubistvo prvog stepena.

Telo Karen Snider pronašao je njen suprug Paul Snider 12.novembra 1966. nakon što se kasno u noći vratio u njihovu kuću u Ilinoisu. Policija je ponovno otvorila slučaj 2022. i poslala predmete s mesta događaja, uključujući žrtvinu haljinu i krvlju umrljanu posteljinu, na testiranje.

Pušten iz zatvora

Krv je odgovarala Barbijerovom DNK i nakon hapšenja izručen je Ilinoisu. Snider je ubijena, dok je njena dvomesečna kći koja je bila u kolevci prošla bez ikakvih povreda. Barbijer, koji je sa žrtvinim suprugom radio na železničkoj stanici, uhapšen je 1966., ali nikada nije optužen.

Kancelarija državnog tužioca saopštila je da je Barbijer pušten u četvrtak nakon što ga tužitelji nisu tražili da ga zadrže u zatvoru zbog njegove starosti i "fizičke slabosti". Međutim, zabranjeno mu je da napušta Misuri ili Ilinois te je morao da preda svoj pasoš i vatreno oružje.

Nije jasno da li on ima advokata, ali poznato je da ga čeka novo jedno sudsko saslušanje 21. maja.