AKTUELNO

Jedna mama iz Dorseta ostala je zapanjena nakon što je otkrila da joj je babica dala pogrešnu bebu.

Mejsi Bet koja je rodila Izabel, otišla je da promeni pelenu svojoj ćerki i otkrila da je beba koju je uzela zapravo dečak.

22-godišnjakinja Mejsi došla je u bolnicu tražeći da sazna gde je njeno dete, po nadimku Bel.

Rekla je: "Bog zna šta bi se dogodilo, mogla sam da dojim ovu bebu".

Mejsi je ćerku rodila u septembru, a zbog potrebe za fototerapijom i ugradnjom sonde, Bel je morala da bude pod nadzorom na svaka dva sata, pa je smeštena u bolnicu.

Mejsi je ispričala kako je jedne večeri otišla da poseti svoju bebu i na putu, vraćajući se u svoju sobu, zatekla babicu u kancelariji sa Bel.

Bila je zbunjena jer je Bel trebalo da bude u svom krevecu jer joj je bila potrebna fototerapija, ali se vratila u svoju sobu sa svojim detetom.

Ubrzo je došlo vreme da Mejsi vrati svoju bebu u krevetac kada je došla do svog šokantnog otkrića.

Babica u stvari nije pazila na Bel u kancelariji, a potom je Mejsi dala pogrešnu bebu.

U potpunoj panici, Mejsi je objasnila kako je otrčala u kancelariju da pronađe svoju ćerku, na šta je babica objasnila da Mejsi izgleda identično majci malog dečaka, i da je njih dvoje zbunila kada joj je dala bebu.

Mejsi je rekla: "Moja prvobitna misao je bila da se nadam da niko nije primetio da mazim bebu koja nije moja."

"Medicinske sestre su mi tada rekle da je mama dečaka izgledala baš kao ja u ovom trenutku, tako da jednostavno nismo ništa ispitivali i odnela sam bebu u svoj krevet. Ta mama je spavala na potpuno drugom odeljenju od mene i ne znam da li je ikada znala da je beba predata meni."

Mejsi je rekla da je njena prva pomisao bila da joj je neko ukrao bebu.

"Moja trenutna reakcija je bila da mi je neko ukrao bebu. Bila sam apsolutno prestravljena. Mislila sam da sam izgubila bebu nakon što sam je rodila."

Posle incidenta o tome se više nikada nije govorilo.

Lorejn Tong,načelnica Univerzitetske bolnici u Dorsetu, rekla je: "Istražujemo incident u našem porodilištu u kojem je beba predata pogrešnoj majci."

Autor: