AKTUELNO

Beba, koji su lekari u jednom paragvajskom gradiću proglasili mrtvom na rođenju, oživela je na sahrani!

Devojčica je rođena u petak oko podneva carskim rezom nakon što je majka (21) doživela komplikacije u sedmom mesecu trudnoće. Doktori su devojčicu odmah proglasili mrtvom i telo predali porodici uz izvod iz matične knjige umrlih.

Ignacio Medina, otac devojčice, rekao je lokalnom paragvajskom kanalu Telefuturo da je telo bebe bilo ljubičasto.

- Otišli ​​smo do kuće moje majke i spremali se za sahranu - rekao je otac.

Medina je dodao da je neposredno pre polaska na groblje jedan od njegovih rođaka primetio da beba pomera glavu i obavestio prisutne.

- Otišli smo ​​da pogledamo i primetili da joj srce kuca - dodao je mladić koji je odmah sa bebom otišao u bolnicu gde se dete sada nalazi na intenzivnoj nezi.

Lokalni mediji navode da je devojčica počela da pokazuje vitalne znake 30 minuta pre sahrane.

Porodica se inače prethodno već suočila sa gubitkom jedne bebe.

Užasavajući slučaj zabeležen je u Minga Guazu, gradiću udaljenom oko 20 kilometara od Siudad del Este, prestonice departmana Alto Parana.

Federiko Šrodel, direktor regionalne bolnice Siudad del Este, nije isključio mogućnost da se radi o katalepsiji.

- Zbog stanja bebe to može da se desi i tada praktično ostane bez vitalnih znakova - rekao je Šrodel i dodao da se jedan takav slučaj događa na svakih pet miliona porođaja.

Pablo Lemir, direktor državne Forenzičke medicine, takođe je objasnio da bi to moglo biti katalepsija.

- Nema otkucaja srca, nema disanja, telo je mlohavo i bledo, a poprima plavičastu ili ljubičastu boju. To se kasnije normalno spontano i neobjašnjivo povlači - rekao je Lemir.

Rođaci veruju da je beba ustala iz mrtvih zahvaljujući "božanskoj intervenciji" i navode da će se devojčica zvati Milagros de Hesus.

Autor: