AKTUELNO

Da su pilota, pošto je uspešno iskočio iz aviona i živ se spustio na zemlju, ubili ekstremisti, potvrdila je i Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Ruski vojni avion Su-25 srušio se u severozapadnoj sirijskoj provenciji Idlib, kod grada Sarakeb, gde se izvode žestoki vazdušni udari, potvrdilo je rusko Ministarstvo odbrane, dodajući da je letilica najverovatnije oborena, javlja Russia Today.

Pilot se katapultirao, ali je prilikom prizemljenja na teritoriju koju kontroliše teroristička grupa Al-Nusra, ubijen od strane ekstremista. Pilot je upucan dok je pokušavao da izbegne da ga ekstremisti zarobe, rekao je neimenovani očevidač agenciji Asošiejted pres.

Prema prvim informacijama, avion je srušio prenosivi protivvazdušni raketni sistem.

- Ruski borbeni avion Su-25 srušio se 3. februara iznad zone deeskalacije u Idlibu. Pilot je prijavio da se katapultirao iz oblasti koja je pod kontrolom ekstremista Džabhat al-Nusra - navelo je ministarstvo.

Kao odgovor na ubistvo ruskog pilota, u napadu oružjem velike preciznosti, sa za sada nepoznate lokacije, ruske snage ubile su 30 ekstremista u provinciji Idlib.

Rusija je 2015. pokrenula vazdušnu kampanju u Siriji kao podršku snagama sirijske vojske.

Pročitajte još: Rusija reaguje na novu nuklearnu strategiju SAD: ALARMANTNO I ZABRINJAVAJUĆE!

#Avion

#Pilot

#Rusija

#Sirija

#Ubistvo

'