AKTUELNO

Iranska policija upotrebila je danas vodene topove kako bi rasterala demonstrante koji su se okupili na trgu Ferdovsi u centru Teherana, prenosi Rojters, pozivajući se na video snimak koji se pojavio na društvenim mrežama.

Kako navodi britanska agencija, i na video snimku iz grada Koramdareha u provinciji Zanjan, na severozapadu Irana, može se videti sukob između demonstranata i policije, a kako se tvrdi, bilo je i izveštaja o protestima i u gradovima Sanandaj i Kermanšag na zapadu zemlje.

Rojters napominje da nije bio u mogućnosti da odmah utvrdi autentičnost video snimka. Kako prenosi AP, poluzvanična novinska agencija u Iranu ILNA izvestila je danas da je policija tokom protesta u Teheranu u subotu uhapsila oko 200 ljudi.

Foto: Tanjug AP

Agencija je, kako se navodi, te podatke iznela citirajući zamenika guvernera za bezbednost u Teheranu Ali Asgar Naserbahta.

On je izjavio da je policija uhapsila one koji su planirali da dižu pobunu i uništavaju javnu imovinu. Prema njegovim rečima, uhapšeno je oko 40 lidera protesta.

#Demonstracije

#Iran

'