AKTUELNO

Nakon poruke putem Tvitera, stiglo je i saopštenje.

Novoizabrani predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp je preminulog vođu kubanske revolucije Fidela Kastra nazvao "brutalnim diktatorom koji je ugnjetavao svoj narod skoro šest decenija", prenose agencije. Rojters navodi da je Tramp u saopštenju naveo da će njegov kabinet učiniti sve što može kako bi kubanskom narodu obezbedio slobodu i prosperitet.

-Iako tragedije, smrti i bol koje je uzrokovao Kastro ne mogu biti izbrisani, američka administracija će učiniti sve što može kako bi Kubancima osigurala početak puta ka slobodi i napretku - naveo je Tramp u saopštenju i dodao da je Kastro u nasleđe ostavio "smrtonosne odrede, krađe, nezamislivu patnju, siromaštvo i poricanje fundamentalnih ljudskih prava".

Prema njegovim rečima, "iako Kuba ostaje totalitarno ostrvo", Kastrova smrt će obeležiti "sklanjanje od strahota koje su predugo trpljene, a ka budućnosti u kojoj će divni kubanski narod konačno živeti u slobodi koja tako zaslužuje".

U prvoj reakciji na vest o smrti Kastra Tramp je napisao na Tviteru samo "Fidel Kastro je mrtav!", bez daljeg elaboriranja.

S.A.

#Donald Tramp

#Fidel Kastro

#Smrt

#Tviter

'