AKTUELNO

Senzacionalni izveštaji o bogatašici još nisu zvanično potvrđeni.

Svetski mediji preneli su zapanjujuće tvrdnje iz Uzbekistana prema kojima je ćerka bivšeg predsednika te zemlje, Gulnara Karimov umrla od posledica trovanja.

Pre nekoliko meseci pojavile su se vesti da je Gulnara (44) zatvorena u psihijatrijsku ustanovu, dok drugi tvrde da je bila u kućnom pritvoru. Postoje i nezvanične informacije prema kojima je živela u egzilu u Izraelu.

Gulnara Karimova bila je udata za američkog biznismena Mansura Maksudija koji je bio direktor Koka-kole u Taškentu. S njim je imala dvoje dece, od kojih je jedan dečak nazvan Islam, po dedi.

Nije joj bilo dozvoljeno da prisustvuje očevoj sahrani u Samarkandu u septembru, a njeni prijatelji su bili zabrinuti zbog nje.

Navodno je umrla 5. novembra. Još nema zvanične potvrde od strane uzbekistanskih vlasti da je sahranjena na groblju u Taškentu iste noći kada je i otrovana.

Nekada najmoćnija žena centralne Azije, koja je imala prijatelje u britanskoj kraljevskoj porodici i širom Zapada, doživljavana je jedno vreme kao naslednica očevog "trona", ali je bila umešana i u korupcionaške skandale.

S. P.

#Ubistvo

#Uzbekistan

#predsednik

#ćerka

'