AKTUELNO

Saudijski mediji preneli su da su pripadnici snaga bezbednosti osujetili napad u blizini palate Al Salam.

Američka ambasada u Saudijskoj Arabiji izdala je danas upozorenje svojim državljanima da budu oprezni posle vesti o napadu u blizini kraljevske palate u Džedi na obali Crvenog mora.

Saudijski mediji preneli su da su pripadnici snaga bezbednosti osujetili napad u blizini palate Al Salam. U toj operaciji ubijen je napadač koji je prethodno ubio dva stražara palate.

Tu vest nisu potvrdili saudijski zvaničnici.

- Savetujemo američkim državljanima da budu oprezni jer postoji mogućnost da je policijska operacija još u toku - navodi se u saopštenju ambasade SAD u Rijadu.

Saudijske službe bezbednosti u četvrtak su saopštile da su otkrile "mrežu terorista" povezanih sa džihadistima Islamske države. U toj operaciji su ubijene dve osobe a pet ih je uhapšeno, prenela je saudijska agencija SPA.

Saudijska Arabija je više puta bila na meti napada džihadista od 2014. godine. Meta dižihadista su saudijske snage bezednosti i šiitski muslimani koje smatra jereticima.

Saudijska Arabija je takode član medunarodne koalicije predvodene SAD, koje gadaju položaje džihadista u Siriji i susednom Iraku.

#Ambasada

#Napad

#SAD

#Saudijska Arabija

'