AKTUELNO

Eksplozija bi izazvala potpunu katastrofu u ovom delu grada!

Kanisteri benzina prikačeni na "prostu verziju detonatora" pronađeni su danas ispod kamiona u severoistočnom delu Pariza, javlja AFP pozivajući se na izvore bliske istrazi, dok francuski list "20 minuta" navodi, na osnovu policijskih izvora, da za sada nema elemenata koji bi upućivali na terorizam.

Francuska agencija navodi da je kamion pronađen u 19. arondismanu francuske prestonice i da pripada francusko-švajcarskoj kompaniji za proizvodnju cementa "Lafarž".

Istovremeno, list "20 minuta" (20 Minutes) prenosi da su ispod tri "Lafaržova" kamiona radnici, kada su počeli sa radom, uočili flaše od mineralne vode pune goriva.

Pročitajte još: Kurc: Miroljubivo rešenje u Kataloniji u okvirima Ustava

Boce su, kako se navodi, bile povezane sa prostom verzijom detonatora, bez elektronskog dela.

Radnici su skinuli flaše i pozvali policiju, čija je laboratorija utvrdila da su bile ispunjene tečnim naftnim gasom, navodi francuski portal pozivajući se na neimenovane radnike.

- Istraga nije poverena antiterostičkom sektoru kriminalističke brigade, ali se situacija može promeniti. Ne znači da je reč o terorizmu, već se može raditi i o nekom zlonamernom aktu - rekao je neimenovani policijski izvor francuskom listu.

Drugi neimenovani izvor u francuskoj policiji rekao je za "20 minuta" da za sada nema elemenata koji bi upućivali na terorizam.

#Benzin

#Kamion

#Pariz

#Policija

'