AKTUELNO

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je da ima punu podršku svog kabineta kad je reč o Bregzitu i obećala 10 milijardi funti (13,4 milijrdi dolara) dodatnih sredstava za pomoć građanima za kupovinu kuća.

Ona je istakla da joj je žao što je njena Konzervativna partija izgubila mesta na vanrednim parlamentarnim junskim izborima u Velikoj Britaniji i rekla da je shvatila poruku nakon što je videla rezultate izbora, prenosi Rojters.

Vladajuća Konzervativna partija premijerke Tereze Mej osvojila je na junskim parlamentarnim izborima 318 poslaničkih mesta, što znaci da joj je falilo još minimum osam mesta kako bi obezbedila većinu koju je prethodno imala u parlamentu u kom ima 650 mesta.

Ona je istakla da ima punu podršku svog kabineta, kao i ministra spoljnih poslova Velike Britanije Borisa Džonsona, koji je jedan od glavnih zagovarača Bregzita.

Džonson je u prethodnom periodu bio suočen sa kritikama, jer je iznosio stavove o Bregzitu koji su, kako Rojters navodi, prevazilazili planove britanske premijerke.

Neke kolege iz njegovog kabineta kritikovale su ga da pokušava da se domogne liderstva u Konyervativnoj partiji nakon što je objavio poduži tekst o Bregzitu samo nekoliko dana pre velikog govora Tereze Mej na tu temu.

- Ono što ja imam je kabinet koji je ujedinjen u misiji vlade. Boris apsolutno stoji iza govora u Firenci i puta kojim smo pošli - rekla je ona ukazujući na govor koji je o Bregzitu održala u Firenci, Italija, prošlog meseca.

#Pomoć

#Tereza Mej

'