AKTUELNO

Ovo je bila definitivno najveća organizovana evakuacija ikada - rekao je Nemanja Dobrota, saobraćajni inženjer koji je na usavršavanju na jednom univerzitetu na Floridi.

Posle pustoši koju je uragan Harvi ostavio u Teksasu, uragan Irma stigao je na Floridu i doneo haos, paniku, a i prve žrtve. U domaćim medijima mnogo se pisalo o Srbima koji su ovih dana bili ''zarobljeni'' na Floridi, a tim povodom u Jutarnji program TV Pink uključio se Nemanja Dobrota, saobraćajni inženjer koji je na usavršavanju na jednom univerzitetu na Floridi. On je iz prve ruke ispričao kako je izgledala evakuacija u Majamiju, kao i šta se tamo trenutno dešava.

Foto: Printscreen

- Smestili smo se u jednom gradu u Džordžiji kada smo se evaukuisali. U trenutku kad smo se mi evakuisali uragan nije došao do Floride. Mi smo otišli ranije, evakuisali smo se planirano i to smo uradili preventivno. Mislim da mediji preteruju kada izveštavaju o stanju tamo. Jeste buila nestašica goriva, ali su ljudi ipak dolazili do goriva. Ovo je bila definitivno najveća organizovana evakuacija ikada i znam ljude koji su po prvi put napustili svoj dom i evakuisali se pre dolaska Irme - rekao je Nemanja Dobrota u Jutarnjem programu TV Pink.

Foto: TvPink Printscreen

- U slučaju ovog uragana vetrovi su dostizali brzinu do 300 kilometara na sat. Ovaj uragan je oborio rekord da je najduže u kontinuitetu imao tako jake vetrove. Uragan Irma bio je veoma dobro prognoziran, još pre šest dana. Majami je ovog puta imao neku vrstu sreće jer je ipak prošao dobro, inače bi šteta bila mnogo veća da je centar uragana ušao u Majami.

Foto: TvPink Printscreen

Pink.rs

#Florida

#Jutarnji program

#Srbin

#Televizija Pink

#uragan

'