AKTUELNO

Razoran uragan "Irma" koji već danima besni Amerikom i pustoši sve pred sobom, zarobio je na ostrvu Sveti Martin Srbe, među kojima se nalaze i trogodišnje dete i beba stara tri meseca.

Srbi koji se nalaze na karipskom ostrvu Sveti Martin su dobro i u nedelju će im biti poslata hrana i najosnovnije namirnice, kaže Zoran Milinković koji se nalazi na karipskom ostrvu Martinik.

Milinković kaže zada je za Srbe na francusko-holandskom ostrvu Sveti Martin sakupljena najneophodnija roba koja će brodom, na kom su tri palete za srpske državljane, u nedelju biti poslata sa ostrva Gvadalup. Već u ponedeljak Srbi će moći da dobiju hranu.

Prema saznanjima koja ima Milinković, Srbi na Svetom Martinu su dobro.

SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO MEKSIKO! Šestoro mrtvih, među kojima i DVOJE DECE

- Uspeo sam da kontaktiram više od 20 Srba preko grupe koja se zove ''Misija'', koju smo kreirali specijalno za to, i svi su oni u redu - naglasio je Milinković.

Foto: Tanjug

Među srpskim državljanima na Svetom Martinu su i trogodišnje dete i tromesečna beba. Inače, svi naši ljudi nalaze se na južnoj, holandskoj strani Svetog Martina, gde teže stiže pomoć, pošto su oštećeni i aerodrom i luka.

Srbi su se stacionirali u nekoliko mesta, u grupama su. Najverovatnije ću moći da ih vidim kad proradi aerodrom i onda ćemo imati više informacija o svim Srbima i uopšte šta se desilo na Svetom Martinu - napomenuo je Milinković.

Na karipskim ostrvima Sveti Martin i Sveti Vartolomej, koja je opustošio uragan "Irma", uspostavljena je struja za hitne potrebe i snabdevanje, saopštila je elektro-kompanija Francuske (EDF).

AP Photo Dva ostrva ostala su potpuno bez struje u naletu razornog uragana Irma, kategorije pet, najviše na skali za merenje jačine.

#Srbin

#uragan

'