AKTUELNO

Oko 40 pripadnika takozvane Islamske države, uključujući četiri viša komandanta, ubijeno je u blizini istočnog sirijskog grada Deira el Zora u vazdušnom udaru ruskih snaga, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kako navodi novinska agencija RIA, ministarstvo navodi da je među ubijeniima Abu Muhamad el Šimali, koji je bio nadležan za nadgledanje stranih boraca u takozvanoj Islamskoj državi, prenosi Rojters.

Tokom napada ruske avijacije na komandni centar terorista u Dejr el Zoru likvidiran je "ministar rata" DAEŠ-a Gulmurod Halimov, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO MEKSIKO! Šestoro mrtvih, među kojima i DVOJE DECE

Gulmurod Halimov i još tri uticajna komandira likvidirana su za vreme sastanka u komandnom centru terorista. Među njima je bio i terorista pod imenom Abu Muhamed el Šimali, koji je odgovoran za finansije i prebacivanje vrbovanih boraca u kampove za obuku DAEŠ-a.

Ministarstvo odbrane je navelo da ga neke evropske specijalne službe smatraju odgovornim za organizaciju terorističkih napada u Parizu u novembru 2015. godine.

#Islamska država

#Napad

#Rusija

'