AKTUELNO

Američke diplomate, njih 755 u Rusiji, moraće da napusti Rusiju, a razlog tome je rezultat vlastite politike Vašingtona, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin u ekskluzivnom intervjuu za TV kanal Rossia 1.

"Američki strana je napravila potez koji, važno je napomenuti, nije bio ničim izazvan, da pogorša rusko-američke odnose. [To uključuje] nezakonita ograničenja, pokušava da utiče na druge države u svetu, uključujući i naše saveznike , koji su zainteresovani za razvoj i održavanje odnosa sa Rusijom", rekao je Putin.
"Čekali smo već duže vreme da bi se možda nešto promenilo na bolje, imali smo nadu da će se situacija promeniti. Ali izgleda da to neće promeniti u bliskoj budućnosti ... odlučio sam da je vreme za nas da pokažemo da nećemo ostaviti ništa bez odgovora ", dodao je ruski predsednik.

Ranije ove nedelje, Kongres SAD-a odobrio je nove sankcije protiv Rusije, Irana i Severne Koreje.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ranije je od SAD zatražilo da do septembra smanji broj svojih diplomata u Rusiji na 455 - isto koliko Rusija ima u SAD, podseća agencija.

-Više od 1.000 ljudi je radilo i još radi u američkoj ambasadi i konzulatima - rekao je Putin i dodao da "755 osoba mora da prestane sa aktivnostima u Rusiji.

Putin je dodao da se u skorije vreme ne može očekivati poboljšanje odnosa sa Vašingtonom.

#Amerika

#Vladimir Putin

#diplomata

'