AKTUELNO

Dvojica predsednika su se u telefonskom razgovoru složila da je saradnja dve države neophodna i da ima dosta oblasti u kojima mogu da sarađuju.

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp i kineski predsednik Si Đinping dogovorili su se  da se što pre susretnu kako bi razgovarali o međusobnim odnosima, prenela je kineska televizija CCTV.

Za vreme mandata Baraka Obame, američka spoljna politika nije bila blagonaklona prema Kini, međutim Tramp je ponudio povezivanje dve države.

Tokom razgovora, Tramp i kineski predsednik Si Đinping "uspostavili su jasan osećaj međusobnog poštovanja", saopštila je ranije Trampova tranziciona predsednička administracija.

U saopštenju je navedeno da se Tramp zahvalio Siju za čestitke koje mu je predsednik Kine uputio za pobedu na predsedničkim izborima koju je odneo nad demokratskom kandidatkinjom Hilari Klinton.

-Tokom razgovora lideri su uspostavili jasan osećaj međusobnog poštovanja jednog prema drugom i novoizabrani predsednik Tramp je izjavio da veruje da će dvojica lidera imati jedan od najsnažnijih odnosa kako bi obe zemlje išle napred - stoji u saopštenju.

S. M.

'