AKTUELNO

Provela je dve nedelje u bolnici, ali lekari nisu umeli da joj postave dijagnozu.

Leksi Mi (8) je bila zdrava devojčica sve do pre tri godine kada su joj, kako je rekla mama, prepisani antibiotici zbog infekcije uva. Odmah nakon početka terapije nije mogla da se pomeri, a lice joj je bilo iskrivljeno.

Njena majka, Lindzi Grant (30), veruje da je sve to posledica konzumiranja tunjevine.

- Uverena sam da je sve ovo posledica trovanja živom. Ona više ne može da se kreće i priča zbog toga - smatra majka. Lekari još nisu obavili ispitivanje, ali je majka devojčice uverena  da će testovi pokazati da je tuna uzročnik ovog teškog stanja.

Prošle smo bezbroj testova krvi, skenova tela i glave, biopsiju kože, pluća, i još mnogo testova i niko ne ume da postavi dijagnozu. Svi lekari kažu da se nikada nisu susreli sa nečim sličnim", rekla je Lindzi.

Devojčica je obožavala da jede tunjevinu. Jela ju je, kaže majka, i kod kuće i u školi, a majka joj nije branila jer je bila uverena da je to zdravo.

Devojčica je sada nepokretna, a ne može ni da govori.

- Ne može da kaže "mama". Srce nam se slama. Tako je tužno to što joj mozak i dalje radi normalno, a ona ne može ni da se pomeri ni da kaže nešto. Pre neki dan je bila na rođendanu drugarice i plakala je što ne može da igra sa njima - priča očajna majka.

#Bolest

#Hrana

#devojčica

'