AKTUELNO

Tek izlegli ptići jedne senice primorali su birače u jednom selu u centralnoj Francuskoj da ulaze na biračko mesto kroz sporedan ulaz i prostorije lokalne opštine.

Naime, pet malih senica se izleglo u starom poštanskom sandučetu okačenom na ulazna vrata opštine u malom selu La Land - Šazle, i tako primorale 84 birača upisana u biračke spiskove u ovom selu od 115 stranovnika da ulaze kroz zadnja vrata u prostoriju gde se glasa.

- Gnezdo u starom poštanskom sandučetu. Ne uznemiravaj - piše na glavnom ulazu. Birači su ovu promenu primili sa osmehom, a opština će na jesen kada promenu drvenariju na zgradi, deo s poštanskim sandučetom pažljivo iseći i postaviti na fasadu.

- U vreme prvog kruga u sandučetu smo imali jaja ptice senice -  kaže predsednik ove male opštine, a sada "odzvanja pijukanje malih senica koje čekaju majku da im donese hranu".

Stanovnici sela se nadaju da će i posle rekonstrukcije opštinske zgrade one i dalje dolaziti kao što to čine već 20 godina, jer izgleda da ptice sa generacije na generaciju prenose informaciju o poštanskom sandučetu koje je zgodno za gnezdo.

#Francuska

#Izbori

#ptica

'