AKTUELNO

U jednom od najpoznatijih tržnih centara u Bangkoku srušio se šator i povredio više osoba od kojih su većina deca.

Prilikom proslave Dečjeg dana u Tržnom centru u Bangkoku obrušio se šator koji je bio postavljen na otvorenom, saopštili su lokalni zvaničnici.

Nesreću u tržnom centru "Siam Paragon"  izazvao je nalet snažnog vetra, rekao je načelnik policije u Bangkoku Sanit Mahathavorn, a prenosi AP.

- Zbog jakog vetra šator se izdigao ceo metar, a onda su drveni delovi koji su bili prikačeni za zadnji deo šatora poleteli i povredili osobe koje su stajale u blizini - objasnio je on.

Među povređenima je najmanje 12 dece, uzrasta od šest do devet godina, koja su bila među desetinama osoba prisutnih na događaju pod nazivom "Žurka povodom Dana Pokemona" kojom je trebalo da bude obeležen Dečji dan na Tajlandu, rekli su Sanit i drugi zvaničnici.

-Jednoj majci i njenom detetu su slomljene noge. Majka je pokušala da zaštiti dete od povreda -  dodao je Sanit.

Tržni centar izdao je saopštenje u kojem se u, u ime organizatora izvinjava zbog nesrećnog slučaja u kojem je povređeno 16 osoba.

U saopštenju se navodi da su organizatori sve povređene prebacili u bolnicu, te da je samo dvoje zadržano na daljem lečenju.

Sanit je rekao da će policija podneti krivične prijave za nemar protiv vlasnika kompanije koja je postavila šator, a kojima preti trogodišnja robija i novčana kazna od 165 dolara.

Autor: D. Jovanović

'