AKTUELNO

U prestonici Velike Britanije došlo je do incidenta, koji je Skotland Jard ocenio kao teroristički napad.

Kako prenose svetski mediji, britanska policija upucala je napadača koji je prethodno izbo policajca u parlamentu. Jedna ženska osoba je preminula, a najmanje četiri osobe povređene su iz vatrenog oružja i leže na obližnjem Vestminsterskom mostu, nedaleko od parlamenta.

Foto: Tanjug

Predsednik donjeg doma britanskog parlamenta Dejvid Lidington rekao je da je jedan policajac izboden nožem u kompleksu parlamenta nakon čega je policija upucala napadača, prenosi BBC. U pucnjavi je povređeno najmanje deset osoba.

Britanski radio prethodno je javio da se ispred bratanskog parlamenta čuju pucnji i prenosi navode svedoka da ima povređenih.

Britanska policija saopštila je danas da napad u Vestminsteru u kojem je izboden policajac u komleksu parlamenta, tretira "kao teroristički incident".

Centar Londona potpuno je blokiran. Policija i ekipe hitne pomoći su na terenu i pokušavaju da pomognu povređenima koji u lokvama krvi leže na mestu napada.

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Svedoci stravičnog napada izjavili su da je situcija uznemirujuća, te da su ljudi vrištali i bežali kako bi sačuvali živote.

Foto: Tanjug

#Fotografija

#London

#Napad

#Terorizam

#parlament

'