AKTUELNO

Amerikanac Fernando Balbuena (45), držeći ćerku Ferni (5) u rukama, skočio pod voz na stanici podzemne železnice u Njujorku. Otac stradao na mestu, a devojčica prošla bez ijedne ogrebotine

Stravična scena koja je zapanjila sve prisutne dogodila se tokom jutarnjeg špica na stanici u Bronksu. Svedoci kažu da je Balbuena, držeći malu Ferni u rukama, skočio pred voz broj 4, koji je pristizao u stanicu. Prisutni su zanemeli, misleći da je čovek ubio i sebe i dete, a onda se čula devojčica kako ispod voza doziva oca.

Foto: PrinscreenYoutube/ NBC New York

Cezar Domingez (29) i Džairo Tores (36), koji su čekali prevoz, odmah su skočili na šine kako bi pomogli detetu.

- Kad sam čuo da devojčica plačući doziva oca, kao da sam čuo svoju ćerku - rekao je Domingez, inače, otac šestoro dece.

On je dodao da Balbuenu niko nije gurnuo sa perona, niti je slučajno pao, već da je skočio pod voz s namerom da ubije i sebe i dete.

Foto: PrinscreenYoutube/ NBC New York

Tores je ispričao da se u prvom trenutku paralisao, ali da je, čim je čuo plač devojčice, odmah skočio da pomogne.

- Videli smo dva tela kako leže ispod voza na šinama. Pitali smo devojčicu da li može da se pomeri, a ona nam je pružila ruku. Pomislio sam: "Hvala Bogu živa je i može da se kreće" - rekao je Tores.

Foto: PrinscreenYoutube/ NBC New York

Prema njegovim rečima, ni on ni Domingez nisu mogli da se podvuku pod voz, pa su devojčici rekli da proba da dopuzi do njih.

- Ona je to i uradila. Čim je došla do nas, uzeo sam je u naručje i popeo na platformu, gde su je okupljeni putnici prihvatili - naveo je Tores.

Dete je odmah prevezeno u obližnju bolnicu i nakon detaljnih pregleda pušteno je kući. Lekari kažu da je devojčica fizički potpuno zdrava i da je pravo čudo kako nije zadobila čak ni ogrebotinu.

Foto: PrinscreenYoutube/ NBC New York

Oprostio se od žene: Zbogom, čuvaj nam decu

Fernando Balbuena je nekoliko minuta pre nego što se ubio pozvao svoju ženu Nijurku Karabaljo telefonom i oprostio se od nje.- Rekao joj je: Zbogom. Čuvaj nam decu - ispričao je Fernandov i Nijurkin prijatelj Luis Sančez. On je dodao da Nijurka nije baš najbolje razumela šta joj suprug priča, ali je znala da nešto ne valja. - Odmah je otrčala na stanicu, gde je zatekla muževljev leš i uplakanu ćerku u šoku - naveo je Sančez. Nijurka je kasnije rekla da je zahvalna Bogu što joj je dete živo, a pokojnog muža opisala je kao dobrog oca.- Bio je pravi anđeo, ali borio se sa depresijom. Ne znam šta mu je prošlo kroz glavu u momentu kad je sa detetom skočio pod voz. On je voleo našu devojčicu - kazala je očajna žena.

#Njujork

#Samoubistvo

#Voz

'